Om sajten Politometern.se

 • Politometern samlar politiska bloggar i Sverige och frågorna de diskuterar. Bloggarna skrivs av svenska politiker och partimedlemmar.

  Politometern är inte längre aktiv!
  Sajten drevs under åren 2009-2014.

  Faktum är att politiker älskar att blogga. I decennier har massmedier varit arenan för politiska frågor, men möjligheten att åter kunna vända sig direkt till väljare och diskutera med dem via internet, bloggar och sociala medier är en efterlängtad revolution för många. I bloggosfären finns det rum för såväl 13-åringar som skriver om lokalpolitik i Upplands Väsby (Ekers.se) som lokförare som brinner för transportfrågor (Mats Andersson) och den svenska utrikesministern (Carl Bildt).

  Politometern är till för den som vill följa en fråga eller ett parti i den politiska debatten, eller vill veta vad olika partier tycker om något. Politometern kan också användas av den som vill hitta politiker att påverka i en särskild fråga. Genom Politometern kan man hitta någon att rösta på, eller få den sanna bilden av vad ett parti bryr sig om. Politometern gör politikers bloggar och deras frågor enkelt tillgängliga och sökbara för alla. Det senaste året har det pratats mycket om politik och sociala medier. Politometern gör partipolitiken i sociala medier transparent, begriplig och mätbar.

  Förhoppningen är fler läsare åt politiker, bättre kontakt för väljarna och mer transparens åt diskussionen. Politometern är också en kul mätare av debatten. Den som tror att bloggosfären är full av nonsens har fel: här finns över tusen bloggar fulla av intressanta, välskrivna inlägg om riktiga, viktiga frågor. Och en hel del kul också.

  Jag har startat sajten eftersom det var en tjänst jag saknade som politiskt intresserad, men även för att jag visste att pr-konsulter, journalister och politiker också skulle gilla den (jag har själv varit alla tre). Jag har själv konstruerat strukturen och databasen på Politometern. Den fina designen är gjord av David Kjelkerud, blogg-skripten och annan programmering "back-end" är byggd av den begåvade och underbare Ted Valentin (bakom Restaurangkartan, Hotellkartan m.fl.), och front-end programmering är gjord av duktiga indiska kodare.

  Hoppas du gillar Politometern!

  Martina Lind

  (som själv bloggar på www.martinalind.com)

Så här använder du Politometern

 • Håll koll på debatten.

  Politometerns förstasida visar de mest diskuterade blogginläggen och nyheterna just nu Förstasidan uppdateras var tionde minut!

 • Sök efter dina hjärtefrågor.

  Vilka partier diskuterar dina hjärtefrågor, och vad tycker de? Kolla exempelvis FRA, feminism, småföretagande, asylfrågor, rasism, globalisering eller arbetslöshet.

 • Följ ditt favorit-parti.

  Du kan använda Politometern för att läsa de senaste inläggen från ditt favorit-parti. Vad diskuterar Kristdemokrater eller Vänsterpartister just nu?

 • Är du en politisk bloggare?

  Anmäl en blogg till Politometern, så börjar vi indexera den. Du kan också använda Politometerns fiffiga widget på din blogg, så får du se vilka som länkar till dig. Inom en vecka kan du se vart du ligger på Politometerns topplista över Sveriges mest inflytelserika politiska bloggare.